Albert Heijn Nibbixwoud

Jan Hulst, filiaalhouder van Albert Heijn Nibbixwoud heeft op 29 maart het MVO schildje ontvangen. Met ingang van deze dag zijn zij Proud Partner!

ah

Donderdag 29 maart ontving Albert Heijn Nibbixwoud het MVO Proud Partner keurmerk. Dit gebeurde tijdens een MVO netwerkbijeenkomst in Huis Verloren in Hoorn. Deze werkgever heeft het keurmerk gekregen omdat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden. En verder kijken voor maximaal rendement.

Jan Hulst van Albert Heijn Nibbixwoud: ‘Wij hebben in onze familie een kind met het syndroom van Down. Dat maakt dat we erg begaan zijn met mensen met een beperking. Zij verdienen ook een kans op een mooie baan. Wij bieden stageplekken aan aan leerlingen van de Stormvogel en de praktijkschool. Zodat ze de basiskennis van het werk in een supermarkt leren. We hebben ook al jaren een arbeidsgehandicapte in dienst. Uiteraard naar volle tevredenheid. Uit hun enthousiasme putten wij ook energie.

Het begeleiden kost wat meer tijd en niet iedereen vindt uiteindelijk een echte baan. Maar daar kom je alleen achter als je ze de kans biedt om ervaring op te doen. Er zijn al meerdere leerlingen die na de stage bij ons nu een betaalde baan hebben. Dat is toch mooi? Toekomstige werkgevers wil ik meegeven dat je deze groep medewerkers niet moet laten ondersneeuwen in je bedrijf. Stel iemand aan die ze begeleid, dan kun je er veel voor terugkrijgen.’

Meer informatie

Website Albert Heijn

Logo Albert Heijn