Westfriesland is 2 MVO Proud Partners rijker

Online mediabureau SEMWerkt en Van der Valk Hotel Hoorn ontvingen tijdens de MVO Westfriesland Netwerkborrel op 24 november het Proud Partner keurmerk. Twee bedrijven met een warm hart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Uitreiking Proud Partner keurmerk aan SemWerkt en van der Valk Hotel Hoorn

SemWerkt (Search Engine Marketing) is specialist op het gebied van online marketing. Zij streven ernaar om niet de grootste, maar de allerbeste te zijn in hun vakgebied. Met een team van acht mensen maken zij online campagnes met Google AdWords (SEA) en zijn zij specialist in zoekmachine marketing (SEO). Twee van hun huidige werknemers zaten voorheen door stomme pech thuis: de een te jong en onervaren, de ander door leeftijd onaantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. Deze talentvolle mensen werden door de omstandigheden vergeten; een gemiste kans.

Op 24 november heeft SemWerkt het MVO keurmerkschild in ontvangst genomen en zijn daarmee Proud Partner geworden. Op dit moment maken zij een grote groeispurt door en wordt er gezocht naar meer nieuwe parels om het team te versterken. Kandidaten met talent kunnen er tussenuit gepikt te worden en krijgen de mogelijkheid om intern opgeleid te worden tot online marketing specialist.

Hotel Van der Valk Hoorn

Ook Van der Valk Hoorn, een van onze grotere werkgevers in de regio, heeft op 24 november, in eigen huis, het MVO Keurmerkschildje ontvangen. De laatste tijd zijn er enorm veel mensen vanuit WerkSaam aan de slag gegaan en in heel verschillende functies: bediening, housekeeping, keuken, technische dienst. Als je totaal aantal werknemers groter is, moet je ook een aanzienlijk aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen om aan de 5% te voldoen. Maar dat is ze gelukt. Na de eerste contacten is de samenwerking met WerkSaam goed bevallen en dat heeft tot veel plaatsingen geleid bij van der Valk, tot tevredenheid van alle betrokkenen. Alle reden dus om in het zonnetje gezet te worden en zich Proud Partner te mogen noemen van WerkSaam.

Over MVO Westfriesland

MVO Westfriesland is een initiatief van het Werkgeversservicepunt NHN en heeft als doel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door werkgevers uit de regio bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en te verbinden met deze werkzoekenden.