Twee nieuwe MVO Westfriesland schildjes uitgereikt in Enkhuizen

Donderdag 30 juni 2016 reikte MVO Westfriesland aan twee nieuwe Proud Partners het MVO keurmerkschildje uit. De SED-organisatie, het samenwerkingsverband van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland en Pipelife ontvingen uit hande van José Tiessing, projectleider MVO Westfriesland de begeerde schildjes tijdens een leuke en leerzame ochtend bij Pipelife.

Na een welkomst woordje van Marjolijn Dölle, directeur WerkSaam Westfriesland, werkden de schildjes uitgereikt. Wethouder Rob de Jong van Enkhuizen nam het schildje voor de SED-organisatie in ontvangst. De SED heeft een flink aantal mensen rondlopen, die gedetacheerd worden t vanuit WerkSaam. Daarnaast nemen ze ook de schoonmaak en de buitenruimteservice af bij WerkSaam. Zij laten daarmee heel duidelijk zien dat ook overheden hun sociale hart moeten en kunnen laten zien en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans kunnen bieden.

Daarna was het de beurt aan Mark van Loon, directeur van Pipelife om een schildje in ontvangst te nemen. Pipelife heeftt al jaren veel mensen via WerkSaam in dienst , met name op de spuitgiet-afdeling. Mark geeft aan dat hij dit heel gewoon vindt. Als het werk er geschikt voor is moet je je als bedrijf gewoon inspannen om een  kwetsbare doelgroep een kans te bieden op werk. De begeleiding moet goed zijn, vooral in het begin maar daarna heb je goede gemotiveerde werknemers die zich jarenlang met veel inzet inspannen om goed werk af te leveren.

Bij beide bedrijven verloopt  de samenwerking met WerkSaam goed en zijn door een goede samenwerking  mensen uit de doelgroep duurzaam uitgestroomd naar werk. 

Piplife, SED organisatie, MVO Westfriesland uitreiking MVO keurmerkschildjes

Na het in ontvangst nemen van de schildjes, de bloemen en een dankwoordje wat het tijd voor een indrukwekkende presentatie over Pipelife, gevolgd door een leuke en leerzame rondleiding binnen het bedrijf, met name de afdelingen waar de mensen vanuit de doelgroep daadwerkelijk aan de slag  zijn.

De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch waaraan niet alleen de genodigden vanuit SED, Pipelife en WerkSaam aanwezig waren maar ook de werknemers uit de doelgroep zelf. Erg leuk om met elkaar in gesprek te gaan en samen in de buitenlucht aan mooi versierde statafels een broodje te eten. Het mooie weer maakte  het geheel compleet. 

Groepsfoto medewerkers Piplife, Jose Tiesing, Marjolein D?lle en Robin Dissels