Smaakmakers: ondernemers met een hart!

De MVO gedachte leeft bij ondernemers in Westfriesland. Steeds meer bedrijven kloppen zelf aan met het verzoek om Smaakmaker te worden. Veel bedrijven zijn dan zelfs op papier al Proud Partner en zullen op een later moment ook ons keurmerkschildje in ontvangst nemen.

Marco Koedooder en Jose Tiesing ondertekenen intentieverklaring MVO

Onderstaand tekent Marco Koedooder van renovatie- en steigerverhuurbedrijf Koedooder de intentieverklaring MVO en wordt daarmee Smaakmaker. Als erkend leerbedrijf steekt Koedooder veel tijd en energie in het opleiden van goede vakmensen. In deze sector valt dat niet altijd mee en kost de begeleiding van medewerkers met een arbeidsbeperking veel tijd. Koedooder gelooft erin dat ieder mens een kans verdient. Uit ervaring weet Koedooder dat een gedegen opleiding goede en gemotiveerde medewerkers oplevert. Dit is de tijdsinvestering zeker waard!

Mario Verlaat en Jose Tiesing met intentieverklaring MVO

Ook de zorgorganisatie Omring is recentelijk Smaakmaker geworden. Directeur P&O Mario Verlaat toont trots de zojuist ondertekende intentieverklaring. Sinds enige tijd zijn er weer mogelijkheden om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werkervaring te bieden. “De eerste stappen zijn gezet. Op diverse locaties leeft de MVO gedachte al. Door interne publiciteit willen we mooie voorbeelden overbrengen op andere locaties en hen daarmee inspireren”, aldus Verlaat.

Carlien van der Vlugt en Jose Tiesing met intentieverklaring MVO

Tot slot GevelNed/ColorNed, waar kunststof kozijnen worden gemaakt en gekleurd. Hier werken heel veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Het gaat om de juiste match. Het werk moet passen bij de medewerker maar dat geldt altijd. Het is belangrijk om iedereen in zijn waarde te laten, goed te begeleiden en voldoende aandacht te geven. Trouwens bij ons werken alleen maar bijzondere mensen”, aldus Carlien van der Vlugt van GevelNed/ColorNed.