MVO Westfriesland huldigt vier nieuwe Proud Partners

Donderdag 25 februari 2016 ontvingen vier regionale bedrijven het Proud Partner keurmerk van MVO Westfriesland*. HEMA, Kinderopvang Berend Botje, Noord-Holland Catering en Groen/maat bedrijfsgroen laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een vaste plek in het bedrijf heeft gekregen. Allen maken veelvuldig gebruik van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De uitreiking van de keurmerkschildjes vond plaats tijdens de MVO Westfriesland Netwerkborrel, die werd georganiseerd op IJsbaan De Westfries in Hoorn.

Robin Dissels, manager Arbeidsbemiddeling van WerkSaam Westfriesland: “We merken dat steeds meer ondernemers hun maatschappelijk betrokkenheid laten zien. Dat stemt mij natuurlijk positief. Bij deze vier bedrijven is die betrokkenheid gewoongoed geworden. Met de uitreiking van de MVO keurmerkschildjes willen we laten zien dat wij het niet als vanzelfsprekend beschouwen en de samenwerking bijzonder waarderen.”

Noord-Holland Catering

Wouter Oonk van Noord-Holland Catering: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doe je niet per se met verstand maar met je hart!”, was ooit een uitspraak van onze directeur. “Wij zien dat werken met collega’s met een achterstand tot de arbeidsmarkt een positieve flow geeft in het bedrijf en het creëert een extra dynamiek. Toch kunnen bedrijven er tegenwoordig ook commercieel gezien hun voordeel mee doen, want steeds meer bedrijven, instellingen en gemeenten eisen een MVO-beleid bij hun partners of leveranciers.”

HEMA

Het keurmerkschild gaat naar de 6 Westfriese HEMA-filialen van franchisenemer Maurice Mul. Bedrijfsleider Ineke Macke: “In alle filialen zijn verschillende medewerkers in dienst met een arbeidsbeperking. Dit doen wij vanuit onze intrinsieke maatschappelijke en sociale betrokkenheid. Iedereen verdient een kans, wij willen mensen helpen. Geef ze die kans en dat zetje en er ontstaat aan beide kanten een mooie win-winsituatie. Natuurlijk, je moet tijd en geduld investeren, maar je krijgt er hardwerkende en zeer gemotiveerde medewerkers voor terug die trots zijn op hun werk en op het bedrijf. Bovendien reageren ook de klanten er heel goed op: een echte win-win-winsituatie dus.”

Kinderopvang Berend Botje

Alien Alberts van Kinderopvang Berend Botje: “Wij vinden dat alle kinderen én volwassenen de kans moeten krijgen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Daarom bieden wij ook medewerkers met een arbeidshandicap of met een uitkeringsverleden kansen in ons bedrijf. Bovendien vinden wij dit een maatschappelijke verantwoordelijkheid waar alle werkgevers hun steentje aan zouden moeten bijdragen. Onze ervaringen zijn voornamelijk positief: de medewerkers zijn zeer gemotiveerd en trots op ons bedrijf.”

Groen/maat bedrijfsgroen

Jos Stoop van Groen/maat bedrijfsgroen: “Vanuit WerkSaam Westfriesland hebben mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk gevonden bij Groen/maat bedrijfsgroen. Zij zijn in veel gevallen onderdeel geworden van zelfstandig opererende groenonderhoudsploegen. Hierin krijgen zij de ruimte zich te ontwikkelen, omdat zij dagelijks leiding krijgen en leren van een vakbekwaam hovenier in het reguliere bedrijfsleven. Het laten ontwikkelen van deze mensen komt, los van de positieve gevolgen op het sociale vlak, ook de arbeidsproductie ten goede. Mede daardoor groeit de bijdrage van deze mensen binnen onze organisatie en in de maatschappij.”