Spyke Security en De Nadorst trotse Proud Partners

Beveiligingsbedrijf Spyke Secutity en restaurant De Nadorst ontvingen tijdens de MVO Westfriesland Netwerkborrel op 9 maart het Proud Partner keurmerk. Twee bedrijven met een warm hart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Beiden werken al jaren met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en vinden dit heel vanzelfsprekend.

Steeds meer bedrijven voelen zich maatschappelijk betrokken. In 2016 heeft MVO Westfriesland <aantal noemen> keurmerkschilden uit kunnen reiken aan nieuwe Proud Partners. Proud Partners zijn bedrijven die óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben óf 5% aan diensten en leveringen afnemen van personeel uit deze doelgroep. Ondernemers ervaren dat MVO Westfriesland Proud Partnerschap bijdraagt aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Proud Partners MVO Westfriesland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spyke Security

Spyke is marktleider voor het intelligent cameratoezicht op bedrijventerreinen, o.a. in Hoorn En biedt daarnaast ook service op afstand, zoals virtuele portiersdiensten, noodknoppen en een servicedesk. Dit alles met een toezichtcentrale, die 24 uur per dag, 7 dagen per week bemand is. Spyke: “Al sinds de oprichting in 2006 heeft Spyke Security, in samenwerking met WNK Alkmaar, veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor het diploma Beveiliger II. Een deel daarvan is vervolgens uitgestroomd naar andere werkgevers. Door de nieuwe regelgeving leiden we nu alleen onze eigen medewerkers op, maar onze focus ligt nog altijd op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds 2015 werken we – naar grote tevredenheid – samen met WerkSaam. Als directie van Spyke kan ik u melden dat het ons een enorm goed gevoel geeft als we mensen zien groeien in hun persoonlijkheid. Medewerkers zijn trots op hun rol als beveiliger. Dit geeft ze ook sociaal gezien weer status. Wij zijn dan ook trots op onze benoeming tot Proud Partner.”

De Nadorst

Rob Baltus, eigen van Restaurant – Uitspanning De Nadorst: “Het kiezen voor een medewerker met een arbeidshandicap heeft voor onze organisatie veel voordelen. De hoge motivatie, bijzondere capaciteiten, een positieve invloed op de werksfeer, imagoverbetering van het bedrijf en een invulling van de noodzaak om maatschappelijk betrokken te ondernemen. De financiële en persoonlijke begeleiding vanuit WerkSaam draagt er zorg voor dat de medewerker een aanwinst is en blijft voor de organisatie”.   

Over MVO Westfriesland

MVO Westfriesland is een initiatief van het Werkgeversservicepunt NHN en heeft als doel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door werkgevers uit de regio bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en te verbinden met deze werkzoekenden. Meer informatie over MVO Westfriesland is te vinden op www.mvowestfriesland.nl.