Oranje Buiten en Wij Special Media nu ook Proud Partner

Strandpaviljoen Oranje Buiten en Wij Special Media ontvingen tijdens de MVO* Westfriesland Netwerkborrel op 17 september het Proud Partner keurmerk. Twee bedrijven met een warm hart voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Steeds meer bedrijven voelen zich maatschappelijk betrokken. Alleen al dit jaar heeft MVO Westfriesland 8 keurmerkschilden uit kunnen reiken aan nieuwe Proud Partners. Proud Partners zijn bedrijven die óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben óf 5% aan diensten en leveringen afnemen van personeel uit deze doelgroep. Tevens komen de criteria voor MVO Proud Partners overeen met die van SROI en kunnen dus voor beiden meetellen. Ondernemers ervaren dat MVO Westfriesland Proud Partnerschap bijdraagt aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast de Proud Partners ziet MVO Westfriesland dat ook steeds meer bedrijven middels een convenant bereid zijn uiterste inspanning te leveren, om mensen uit een kwetsbare doelgroep aan werk te helpen. Veel van deze werknemers zijn cliënt of medewerker bij WerkSaam Westfriesland.

MVO Westfriesland netwerkborrel

De netwerkborrel werd gehouden bij Oranje Buiten aan de Schelphoek in Hoorn. Oranje Buiten was 1 van de bedrijven waaraan het MVO keurmerkschildje werd uitgereikt. Het andere bedrijf dat uit handen van Jose Tiessing een MVO keurmerkschildje kreeg uitgereikt is Wij Special media.

Uitreiking MVO keurmerkschild door Jose Tiessing aan Oranje Buiten en Wij Special Media

Oranje Buiten

Arbeidscoach WerkSaam Bas van Velzen: “De samenwerking tussen Oranje Buiten en WerkSaam is ontstaan in het eerste seizoen dat de horecagelegenheid open was. Twee medewerkers van de Sociale Werkvoorziening werkten mee; in de keuken, met het klaarzetten en opruimen van het terras, met schoonmaken en met bezorgen. Dit jaar zijn er nog eens twee jonge werkzoekenden via het Jongerenloket gestart. Eigenaar Arnoud Ruiter is een ondernemer met een goed hart. Natuurlijk moet er flink gewerkt worden en kijkt hij naar de resultaten. Maar hij is ook heel goed voor zijn personeel en geeft iedereen een kans. Wat mij betreft echt een voorbeeld voor anderen!”

Wij Special Media

WerkSaam Westfriesland werkt al meer dan 10 jaar voor Wij Special Media. Een goed bewaard geheim – tot nu toe – is dat de Blije Doos van Prenatal, die wordt bezorgd bij aanstaande moeders, bij WerkSaam wordt ingepakt. Wekelijks gaan er tientallen pallets met blije dozen de deur uit. Deze zijn gevuld met allerlei leuke en nuttige cadeautjes voor moeder en baby. Verder worden ook mailings en bladen verstuurd door de werkSaam afdeling Post/Documentservice. Proud Partners van MVO Westfriesland krijgen vanaf 5% personeel uit de kwetsbare doelgroep een schildje. Wij Special Media komt bijna op maar liefst 30%. WerkSaam Westfriesland is ‘proud’ op de samenwerking met Wij Special Media. En de medewerkers in de verpakkingshal zijn ‘proud’ dat ze dit product al zo lang mogen maken.