Excellent Products en Snaas Metaalwaren MVO Westfriesland Proud Partner

Excellent Products en Snaas Metaalwaren – beiden gevestigd op bedrijventerrein Hoorn ’80 – hebben maandag 22 juni tijdens de Regiowerktop in Heiloo het MVO* Westfriesland proud partner keurmerk ontvangen. Twee bedrijven die vanuit hun hart maatschappelijk ondernemen. Meer dan 5% van hun personeelsbestand bestaat uit werknemers van WerkSaam.

Ondernemers hebben een bevoorrechte positie. Zij kunnen het verschil maken door werkzoekenden, ook die met een afstand tot de arbeidsmarkt, een kans te bieden. WerkSaam brengt met convenant partners de concrete (werk)mogelijkheden in kaart en voert deze vervolgens uit. Werkgevers die nog een stapje verder gaan en hun ondernemende hart echt laten spreken, kunnen MVO Westfriesland Proud Partner worden. Je wordt Proud Partner als je óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebt óf 5% aan diensten en leveringen afneemt van personeel uit deze doelgroep. MVO Westfriesland Proud Partnerschap draagt bij aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tevens komen de criteria voor MVO Proud Partners overeen met die van SROI en kunnen dus voor beiden meetellen.

Excellent Products

Excellent Products produceert al meer dan 40 jaar producten die de verkeersveiligheid verhogen. Kees van der Duijn Schouten, productie- en logistiek manager: ‘Iedereen die sleepkabels, spanbanden, snelbinders en aanhangwagennetten gebruikt, heeft grote kans dat ze van het merk Jumbo of Crossafe zijn en dus bij Excellent Products vandaan komen’. De gecertificeerde producten worden op grote schaal in de eigen vestiging in Vietnam geproduceerd. Op het hoofdkantoor in Hoorn worden sleepkabels en klantspecifieke spanbanden gemaakt. Van der Duijn Schouten: ‘De medewerkers van WerkSaam splitsen de sleepkabels en maken ze klaar voor de verkoop. Dit is voornamelijk handwerk, de collega’s van WerkSaam hebben bewezen dat ze dit werk prima aan kunnen’. Inmiddels levert Excellent Products aan 24 landen, zowel aan de professional als de consument (via autoaccessoireshops en de doe-het-zelfzaken).

Excellent Products is een maatschappelijk betrokken onderneming. De verpakkingen worden gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. De doelstelling is om in Vietnam aan 300 mensen een arbeidsplaats te bieden, waarvan 70% vrouwen. In Hoorn worden 10 van de 25 werkplekken ingevuld met medewerkers van WerkSaam Westfriesland. Met recht een MVO Westfriesland Proud partner.

Snaas Metaalwaren

Snaas Metaalwaren, opgericht in 1971, is een begrip op het gebied van metaalbewerking, poedercoating en magazijnstellingen. Snaas is een toeleverancier van enkelvoudige en samengestelde halffabricaten en complete eindproducten, gemaakt van staal, RVS of aluminium. Snaas ontwikkelt en produceert ook een divers assortiment van afvalbakken tot en met geavanceerde ondergrondse afvalcontainers. Snaas heeft een goed uitgerust machinepark en een kundig en gemotiveerd team van medewerkers.

Tanja van der Hulst, office manager: ‘Aanvankelijk is Snaas de samenwerking met WerkSaam gestart met de inzet van één medewerker. Dit beviel zo goed, dat er nu 3 medewerkers via WerkSaam aan de slag zijn. Elke medewerker heeft zijn eigen kwaliteiten. Naast de informatie die wij via WerkSaam krijgen over de mogelijke inzetbaarheid van de medewerkers, worden zij bij aanvang van de werkzaamheden ingezet bij zoveel mogelijk machines. Op deze manier leren wij de kracht van de desbetreffende medewerker kennen en kunnen we hem op een, voor beide partijen, goede manier inzetten.’  Bij Snaas zien ze dat maatschappelijk verantwoord ondernemen verder gaat dan alleen het plaatsen van medewerkers. Er is regelmatig overleg over de kansen en mogelijkheden met betrekking tot het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kansen creëren, dat is waar MVO om gaat.

RegioWerktop

De Regiowerktop is hét forum waar actuele onderwerpen op het gebied van economie, onderwijs, arbeidsmarkt en sociale zekerheid aan de orde gesteld worden en met elkaar afspraken te maken over het aanpakken van arbeidsmarktvraagstukken. De bijeenkomst wordt jaarlijks georganiseerd door het RPA-NHN in nauwe samenwerking met haar partners. Het programma bevat interessante sprekers en praktische workshops. De afspraken op de Regiowerktop worden verder uitgediept in de Week van het Werk Noord-Holland Noord.

* MVO = Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.